SOLVED: Having trouble getting forms to work

Use this forum to report bugs and to check for bugfixes and new releases of OpenEMM

Moderator: moderator

flyboy
Posts: 24
Joined: Tue Aug 22, 2006 6:50 pm
Location: Atlanta, Georgia U.S.A.

SOLVED: Having trouble getting forms to work

Post by flyboy » Sun Aug 27, 2006 7:41 pm

I'm using the example in the manual from page 162, setting the customer number to 1 and I'm having problems getting the $customerData.* tags to interpret.

My form ends up looking like this:

Image

Notice that the tags are not interpreted.

Fedora Core 5
OpenEMM V5.0.1

Any Ideas?
Fedora Core 5
OpenEMM 5.0.1
Java 1.5.0_08-b03
MySQL v5.0.22

Thanks,
Sam Eads
Sales & Investments
Crown Realty & Management

flyboy
Posts: 24
Joined: Tue Aug 22, 2006 6:50 pm
Location: Atlanta, Georgia U.S.A.

Post by flyboy » Sun Aug 27, 2006 8:59 pm

Yeah, I saw that bug, but I'm not sure how it relates to this issue. In my form I do a "LoadUserData" action. Then I'm trying to get the name from the user data and I've tried:

$customerData.FIRSTNAME (how it appears in the documentation)
$CUSTOMERDATA.FIRSTNAME
and a lot of other variations and nothing works. For example if I have the HTML code:

<br>
Name=$CUSTOMERDATA.FIRSTNAME<br>
<br>

the output is:

Name=$CUSTOMERDATA.FIRSTNAME


NOT what I would expect, which is:

Name=Fred
Fedora Core 5
OpenEMM 5.0.1
Java 1.5.0_08-b03
MySQL v5.0.22

Thanks,
Sam Eads
Sales & Investments
Crown Realty & Management

YVG
Posts: 1
Joined: Mon Aug 28, 2006 7:29 am

Post by YVG » Mon Aug 28, 2006 7:35 am

We're experiencing the same thing as flyboy.
Simply following the manual but all we get is $customerData.FIRSTNAME instead of a true Firstname string, and so on...

Any suggestions?

minichip
Posts: 9
Joined: Wed Aug 09, 2006 2:57 pm
Location: Ffm, Germany

Post by minichip » Sun Sep 03, 2006 5:29 pm

Just wanted to add a "me too" ...

OpenEMM 5.0.1 / debian 3.1

flyboy
Posts: 24
Joined: Tue Aug 22, 2006 6:50 pm
Location: Atlanta, Georgia U.S.A.

Post by flyboy » Tue Sep 05, 2006 2:11 pm

Does the OpenEMM team have an idea when the next version is going to be released to fix this bug? I may be confused but doesn't this bug make 5.0.1 unusable?

I don't see how you can run this version because nobody can subscribe or unsubscribe on their own. Am I missing something? As far as I'm concerned, sending a mailing without a functioning unsubscribe link is a bad idea.

Is there some other way to allow them to unsubscribe in 5.0.1?
Fedora Core 5
OpenEMM 5.0.1
Java 1.5.0_08-b03
MySQL v5.0.22

Thanks,
Sam Eads
Sales & Investments
Crown Realty & Management

maschoff
Site Admin
Posts: 2204
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:20 am
Location: Munich, Germany
Contact:

customer.data bug

Post by maschoff » Tue Sep 05, 2006 2:33 pm

Profile retrievals and modifications via webforms do not work. But this does not make OpenEMM unusable, only this specific feature. We use the version 5.0.1 ourselves on this website for the OpenEMM newsletter.

However, we are working on 5.0.2 to fix this bug (and all the others mentioned in the bug tracker) and hope to release it this week.

Thanks for your patience!
OpenEMM Maintainer

flyboy
Posts: 24
Joined: Tue Aug 22, 2006 6:50 pm
Location: Atlanta, Georgia U.S.A.

Post by flyboy » Tue Sep 05, 2006 2:36 pm

O.K. so your forms work on 5.0.1. (I know because I used them). Do they just work other than being able to display values of data fields?

<duh>

I'm editing my response. You just confirmed what I just asked. I just had to read your response 3 times. It's still early for me.
Fedora Core 5
OpenEMM 5.0.1
Java 1.5.0_08-b03
MySQL v5.0.22

Thanks,
Sam Eads
Sales & Investments
Crown Realty & Management

maschoff
Site Admin
Posts: 2204
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:20 am
Location: Munich, Germany
Contact:

problem solved

Post by maschoff » Fri Sep 15, 2006 9:55 am

This is the solution:

To access database fields via $customerData all field names have to be quoted lower case, i.e. $customerDATA.email and *not* $customerData.EMAIL.

We have changed the manual to Rev3 since it contained only upper case examples. (and yes, developers should communicate with doc editors)
OpenEMM Maintainer

mgala
Posts: 6
Joined: Sat Jun 02, 2007 6:59 pm

Is this working in hte current release?

Post by mgala » Wed Jun 06, 2007 9:13 am

I have spent hours trying to get any forms to work. I was finally able to get a subscribe form to work, but without an action like the documentation states.

I have been unable to get a Load Profile form to work at all. I have tried all the iterations of upper/lower case, etc. to no avail. If this feature is working can someone post the text of a working form. Once I see it I am sure it will all make sense.

maschoff
Site Admin
Posts: 2204
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:20 am
Location: Munich, Germany
Contact:

Post by maschoff » Wed Jun 06, 2007 10:59 am

Maybe this thread will help you:

http://www.openemm.org/forums/ftopic80.html
OpenEMM Maintainer

Post Reply