Transfer DB from one OE 2013 to another OE 2013 doesn't w.

Use this forum to report bugs and to check for bugfixes and new releases of OpenEMM

Moderator: moderator

ManfredCC
Posts: 21
Joined: Sat Oct 22, 2011 7:46 pm

Transfer DB from one OE 2013 to another OE 2013 doesn't w.

Post by ManfredCC » Thu Feb 28, 2013 10:22 am

I made the update from Openemm 2012 to 2013 via the web-interface. The update was done well and the machine is running without any problems.

But now I want to switch from CentOS 6.3 32bit with graphical interface to CentOS without any graphical interface.

When i make a dump of the "old" mysql database and want to re-import it to the new machine the import stops with

"ERROR 1064 (4200) at line 234: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server for the right syntax to use near ' ' at line 1"

???

Thanks!

PS: is it enough to copy /var/lib/mysql/openemm to the new machine?

PPS: Transfer means export from one OpenEMM-2013-Server to another OpenEMM-2013-Server. Both based on CentOS

maschoff
Site Admin
Posts: 2206
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:20 am
Location: Munich, Germany
Contact:

Re: Transfer DB from one OE 2013 to another OE 2013 doesn't

Post by maschoff » Fri Mar 01, 2013 11:50 pm

Did you use

Code: Select all

mysqldump -aCceQx --hex-blob -u root -p -r /home/openemm/db_dump.sql openemm
to create the dump file?
OpenEMM Maintainer

ManfredCC
Posts: 21
Joined: Sat Oct 22, 2011 7:46 pm

Re: Transfer DB from one OE 2013 to another OE 2013 doesn't

Post by ManfredCC » Sat Mar 02, 2013 8:28 am

Yes...exactly as written in the instructions

maschoff
Site Admin
Posts: 2206
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:20 am
Location: Munich, Germany
Contact:

Re: Transfer DB from one OE 2013 to another OE 2013 doesn't

Post by maschoff » Sat Mar 02, 2013 8:42 am

Are the MySQL versions on both machines any different? What does line 234 in your dump file show?
OpenEMM Maintainer

ManfredCC
Posts: 21
Joined: Sat Oct 22, 2011 7:46 pm

Re: Transfer DB from one OE 2013 to another OE 2013 doesn't

Post by ManfredCC » Sat Mar 02, 2013 9:19 am

Yes, MySQL-Version on both machines ist

14.14 5.1.67.

As soon as i'm sitting at my test server i'll give you the exact content of the concerned line.

maschoff
Site Admin
Posts: 2206
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:20 am
Location: Munich, Germany
Contact:

Re: Transfer DB from one OE 2013 to another OE 2013 doesn't

Post by maschoff » Sat Mar 02, 2013 9:38 am

And you should check your dump file with "file" to make sure it is not recognized as a weird format.
OpenEMM Maintainer

ManfredCC
Posts: 21
Joined: Sat Oct 22, 2011 7:46 pm

Re: Transfer DB from one OE 2013 to another OE 2013 doesn't

Post by ManfredCC » Sun Mar 03, 2013 10:21 am

file openemm.sql UTF-8 Unicode text, with very long lines

maschoff
Site Admin
Posts: 2206
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:20 am
Location: Munich, Germany
Contact:

Re: Transfer DB from one OE 2013 to another OE 2013 doesn't

Post by maschoff » Sun Mar 03, 2013 11:28 am

That is ok.
OpenEMM Maintainer

ManfredCC
Posts: 21
Joined: Sat Oct 22, 2011 7:46 pm

Re: Transfer DB from one OE 2013 to another OE 2013 doesn't

Post by ManfredCC » Sun Mar 03, 2013 3:48 pm

Sorry for wasting your time... :-)

It was a corrupt openemm-database. Exporting a corrupt database leads to a nonworking import :-)

Post Reply