Error when creating new recipient

Use this forum to report bugs and to check for bugfixes and new releases of OpenEMM

Moderator: moderator

qsthensel
Posts: 7
Joined: Fri Jan 07, 2011 1:53 pm

Error when creating new recipient

Post by qsthensel » Fri Jan 07, 2011 2:03 pm

Hello,

I am using OpenEMM 6.2 on an Ubuntu Linux 10.4 64bit

Everything seems to work but:

When I create a new recipient aftter inserting the required data like name, mail-adresse and so on when I click on save I get the following message:

An error occurred

Cause:

javax.servlet.ServletException: java.lang.NullPointerException: getAttribute must have a non-null name

The Error is only showed in Firefox. In IE I get a "Website cannot be displayed".

When I go backwards to the mainsite of the webgui and then let me show the list of recipients the user I tried to create was created.
This is a workaround but this error message seems not to be right.

Any hints for solution would be nice

Greetings!

maschoff
Site Admin
Posts: 2224
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:20 am
Location: Munich, Germany
Contact:

Post by maschoff » Fri Jan 07, 2011 7:29 pm

How on earth did you get IE running on Ubuntu 64 bit?
OpenEMM Maintainer

qsthensel
Posts: 7
Joined: Fri Jan 07, 2011 1:53 pm

Post by qsthensel » Mon Jan 10, 2011 10:43 am

ma wrote:How on earth did you get IE running on Ubuntu 64 bit?
Haha :wink:

OpenEMM runs on Ubuntu 64bit.
I accessed it via a win client with the browsers IE und FF.

maschoff
Site Admin
Posts: 2224
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:20 am
Location: Munich, Germany
Contact:

Post by maschoff » Mon Jan 10, 2011 10:47 am

I see, you use Ubuntu AND Windows (and I thought Ubuntu makes Windows superfluous ...). Can you reproduce this behaviour? If so, could you post the data you used to create this bug (because I can not reproduce)?
OpenEMM Maintainer

mrjeff972
Posts: 5
Joined: Mon Jan 17, 2011 8:02 am

Re: Error when creating new recipient

Post by mrjeff972 » Mon Jan 17, 2011 8:07 am

Hi, I got the same error.
I am using ubuntu 10.10 32 bit, and i installed openemm 6.2.
When i am trying to add a new recipient, i got : javax.servlet.ServletException: java.lang.NullPointerException: getAttribute must have a non-null name.
Do someone knows how to fix this.

Thanks

maschoff
Site Admin
Posts: 2224
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:20 am
Location: Munich, Germany
Contact:

Re: Error when creating new recipient

Post by maschoff » Mon Jan 17, 2011 8:14 am

Do you have a stack trace for me from the log?
OpenEMM Maintainer

maschoff
Site Admin
Posts: 2224
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:20 am
Location: Munich, Germany
Contact:

Re: Error when creating new recipient

Post by maschoff » Mon Jan 17, 2011 8:18 am

And another question: Did you upgrade (if so, from which version) or is it a new installation with a clean database?
OpenEMM Maintainer

mrjeff972
Posts: 5
Joined: Mon Jan 17, 2011 8:02 am

Re: Error when creating new recipient

Post by mrjeff972 » Wed Jan 19, 2011 4:05 am

Sorry, I did not see you replied that quickly. I haven't look onto the log, but it's a new installation on a clean database.

mrjeff972
Posts: 5
Joined: Mon Jan 17, 2011 8:02 am

Re: Error when creating new recipient

Post by mrjeff972 » Wed Jan 19, 2011 4:14 am

Looking at the log, the file /var/log/mail.log i got :
Jan 19 04:01:01 mailing sm-msp-queue[438]: unable to qualify my own domain name (mailing) -- using short name
With mailing as my server's name.
With that, do you have an idea of where it's comming from?

qsthensel
Posts: 7
Joined: Fri Jan 07, 2011 1:53 pm

Re: Error when creating new recipient

Post by qsthensel » Wed Jan 19, 2011 8:11 am

sorry for the late reply.
For me I can say that it works now.
I could reproduce the error several times on different machines and browsers but from one day to another it worked on all of them.
Seems to be magic - black magic :)

mrjeff972
Posts: 5
Joined: Mon Jan 17, 2011 8:02 am

Re: Error when creating new recipient

Post by mrjeff972 » Thu Jan 20, 2011 1:46 pm

Anyone got an idea on how to solve the problem?

maschoff
Site Admin
Posts: 2224
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:20 am
Location: Munich, Germany
Contact:

Re: Error when creating new recipient

Post by maschoff » Fri Jan 21, 2011 4:36 pm

Sorry, I could not reproduce the problem - neither with a clean nor with an existing database.
OpenEMM Maintainer

mrjeff972
Posts: 5
Joined: Mon Jan 17, 2011 8:02 am

Re: Error when creating new recipient

Post by mrjeff972 » Tue Jan 25, 2011 8:16 am

I think i don't have anymore the problem.
I think it were comming from that i hadn't created a mailing list yet, because after creating one the problem desapeared.

Thanks

Post Reply