Error displaying statistics

Use this forum for questions regarding adoption and functionality of OpenEMM

Moderator: moderator

servicesyachay
Posts: 5
Joined: Wed Apr 01, 2020 11:01 pm

Error displaying statistics

Post by servicesyachay » Sat Apr 04, 2020 11:51 pm

Hello,

I have installed OpenEMM from OVA, 19.10.009.012 and all works fine, I can send mailing successfully , but I can get no statistics at all, when I click on Statistics button and select any statistics options it just keeps loading and after a while nothing appears but a broken page image:

https://ibb.co/qWX01JZ

How can this be solved? Is there any log file to find correctly track this issue?

Thank you very much in advance!

mfreundl
Posts: 24
Joined: Wed Aug 28, 2019 10:01 am

Re: Error displaying statistics

Post by mfreundl » Mon Apr 06, 2020 8:03 am

Hi,

can you check your configuration for birt in the OpenEMMInstaller?
In Configuration -> Change emm.properties the entries should look like this:
birt.drilldownurl = http://<your FQDN>
birt.url = http://<your FQDN>/birt

Please replace your FQDN with your hostname/DNS entry.

You can also check from the browser which URL it tries to open with the developer tools (F12 on Firefox, then watch the network section for errors). Alternatively you can also look in the logfile of tomcat /home/openemm/logs/catalina.out for related errors.

MikaLaurer
Posts: 21
Joined: Thu Apr 02, 2020 9:18 am

Re: Error displaying statistics

Post by MikaLaurer » Mon Apr 06, 2020 8:38 am

Hello,

If you access your OpenEMM over Port 8080 or 8443 you have to add it to your birt .drilldownurl and birt.url as well.
Should look like this then:

birt.drilldownurl = http://<your FQDN>:8080
birt.url = http://<your FQDN>:8080/birt

servicesyachay
Posts: 5
Joined: Wed Apr 01, 2020 11:01 pm

Re: Error displaying statistics

Post by servicesyachay » Mon Apr 06, 2020 3:56 pm

Hello MikaLaurer,

You were absolutely right! I have edited those properties as you said and now statistics are shown correctly!

Thanks a lot for your help!

Have a good day!

servicesyachay
Posts: 5
Joined: Wed Apr 01, 2020 11:01 pm

Re: Error displaying statistics

Post by servicesyachay » Mon Apr 06, 2020 5:09 pm

Hello mfreundl !,

In my case these options were already set like you said:

birt.drilldownurl = http://<your FQDN>
birt.url = http://<your FQDN>/birt

but adding port 8080 to the url as suggested by MikaLaurer did the trick.

Thank you very much for the support!

mfreundl
Posts: 24
Joined: Wed Aug 28, 2019 10:01 am

Re: Error displaying statistics

Post by mfreundl » Tue Apr 07, 2020 11:43 am

Great to hear your issue is resolved.

I have added this information to the wiki.openemm.org page so others can see easily as well.

jimarbogast
Posts: 1
Joined: Wed Apr 22, 2020 10:52 am

Re: Error displaying statistics

Post by jimarbogast » Wed Apr 22, 2020 10:55 am

It works after adding port 8080 to the url.
happy wheels

Post Reply