Milter,temp failing commands

Use this forum for questions regarding adoption and functionality of OpenEMM

Moderator: moderator

olivier.r
Posts: 23
Joined: Tue Aug 29, 2006 8:33 am

Milter,temp failing commands

Post by olivier.r » Thu Sep 14, 2006 8:48 am

Hello everybody !

I had problems with the bav.rc filter in my firt OpenEMM installation : the mails didn't seems to pass throught the filter so I rename bav.rc in : /etc/procmailrc and then bounce filter work fine (Mailer deamon , etc ...)

But I try to install OpenEMM in an other server but this time I got errors in my /var/log/maillog :

Code: Select all

Sep 14 09:24:27 h91 sendmail[13240]: k8E7ORw8013240: Milter: connect: host=localhost.localdomain, addr=127.0.0.1, temp failing commands
I don't know what "temp failing commands" mean ... I have search on google and I find that :
Whether sendmail treats failures by a milter program with a temporary
SMTP failure or just gives up on the program for a while is controlled
by a line like:
Xdcc, S=unix:/var/run/dcc/dccm, F=T, T=C:30s;S:30s;R:30s;E:30s
"F=T" tells sendmail to do a temporary failure. Nothing tells sendmail
to forget the milter program and continue.
And we have this line in the sendmail.mc (and so on sendmail.cf)
`bav', `S=unix:/usr/local/openemm/var/run/bav.sock, F=T'

So what's the problem ? Can you help me please ?

Thanks.

Georg
Posts: 1
Joined: Sat Feb 24, 2007 12:28 am

Same problem

Post by Georg » Sat Feb 24, 2007 12:32 am

Hello,

I've got exactly the same problem. Is there any help?

Thanks

Georg

ud
Posts: 141
Joined: Thu Aug 17, 2006 9:56 am
Location: Munich, Germany
Contact:

Post by ud » Thu Mar 08, 2007 8:37 am

This problem occurs, when sendmail is running while openemm is not. So ensure that openemm is started at boot time. It should be possible to just remove sendmail from the auto start process and let openemm start sendmail, when it's started.

-- ud

johannes_77
Posts: 19
Joined: Mon Mar 09, 2009 8:47 pm

Re: Milter,temp failing commands

Post by johannes_77 » Wed Feb 08, 2012 3:16 pm

Hi there,

I am receiving pretty much the same error on a fresh sendmail / openemm install. Unfortunatelly the solution explained here does not work in my case. I startet openemm and right after that I startet sendmail.

Right now I can send messages via openemm, but not via command line.
e.g.: mail -s "test" test@domaintest.com

The logfiles of sendmail has the following entries:

Code: Select all

gethostbyaddr(10.8.0.1) failed: 1
Feb  8 14:55:21 GS5 sm-mta[1053]: starting daemon (8.14.3): SMTP+queueing@00:10:00
Feb  8 14:55:23 GS5 sm-mta[1064]: q18DtNRn001064: Milter: connect: host=localhost, addr=127.0.0.1, temp failing commands
Feb  8 14:55:23 GS5 sm-msp-queue[1059]: q18Dojwu000944: to=<test@test.com>, ctladdr=root (0/0), delay=00:04:38, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=120081, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=4.0.0, stat=Deferred: 451 4.3.2 Please try again later
Feb  8 14:55:23 GS5 sm-msp-queue[1059]: q18DlLjP000511: to=<test@test.com>, ctladdr=root (0/0), delay=00:08:02, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=120085, relay=[127.0.0.1], dsn=4.0.0, stat=Deferred: 451 4.3.2 Please try again later
My configuration file sendmail.mc looks like this:

Code: Select all

#
#   Copyright (c) 1998-2005 Richard Nelson.  All Rights Reserved.
#
#  This file is used to configure Sendmail for use with Debian systems.
#
define(`_USE_ETC_MAIL_')dnl
include(`/usr/share/sendmail/cf/m4/cf.m4')dnl
VERSIONID(`$Id: sendmail.mc, v 8.13.8-3 2006-12-13 14:51:49 cowboy Exp $')
OSTYPE(`debian')dnl
DOMAIN(`debian-mta')dnl
include(`/etc/mail/tls/starttls.m4')dnl
undefine(`confHOST_STATUS_DIRECTORY')dnl #DAEMON_HOSTSTATS=
define(`STATUS_FILE',`/etc/mail/statistics')dnl
FEATURE(`no_default_msa')dnl
define(`confPRIVACY_FLAGS',dnl
`needmailhelo,needexpnhelo,needvrfyhelo,restrictqrun,restrictexpand,nobodyreturn,authwarnings')dnl
define(`confCONNECTION_RATE_THROTTLE', `15')dnl
define(`confCONNECTION_RATE_WINDOW_SIZE',`10m')dnl
FEATURE(`access_db', , `skip')dnl
FEATURE(`greet_pause', `1000')dnl 1 seconds
FEATURE(`delay_checks', `friend', `n')dnl
define(`confBAD_RCPT_THROTTLE',`3')dnl
FEATURE(`conncontrol', `nodelay', `terminate')dnl
FEATURE(`ratecontrol', `nodelay', `terminate')dnl
FEATURE(`nouucp', `reject')dnl
FEATURE(`local_procmail')dnl
FEATURE(`mailertable')dnl
FEATURE(`relay_entire_domain')dnl
MAILER_DEFINITIONS
MAILER(`local')dnl
MAILER(`smtp')dnl
MAILER(`procmail')dnl
INPUT_MAIL_FILTER(`bav',`S=unix:/home/openemm/var/run/bav.sock,F=T')dnl
Thank you for any hint on how I could resolve the problem.
Johannes Siebert

Post Reply