Having problem with some [agn*] tags

Use this forum for questions regarding adoption and functionality of OpenEMM

Moderator: moderator

flyboy
Posts: 24
Joined: Tue Aug 22, 2006 6:50 pm
Location: Atlanta, Georgia U.S.A.

Having problem with some [agn*] tags

Post by flyboy » Sun Aug 27, 2006 5:12 pm

In the HTML template editor and the HTML mailing editor, I get the following error when I Save the message:

Error in personalization tag, please check!

When I try to use the following [agn*] tags:

[agnSUBSCRIBERCOUNT]
[agnUNSUBSCRIBE]
[agnPROFILE]
[agnDATADB_DE]
[agnDAYS_UNTILL]
[agnCUSTOMDATE_DE]

All the other tags seem to work O.K. any ideas?

Fedora Core 5
OpenEMM 5.0.1

Thanks,
Sam

flyboy
Posts: 24
Joined: Tue Aug 22, 2006 6:50 pm
Location: Atlanta, Georgia U.S.A.

Post by flyboy » Tue Aug 29, 2006 1:03 am

Hey,

Is anybody else having this problem in 5.0.1 ??? Maybe another bug?
Fedora Core 5
OpenEMM 5.0.1
Java 1.5.0_08-b03
MySQL v5.0.22

Thanks,
Sam Eads
Sales & Investments
Crown Realty & Management

Dittrich
Posts: 11
Joined: Fri Aug 18, 2006 12:29 pm
Location: Germany

Post by Dittrich » Tue Aug 29, 2006 1:56 pm

I do have the same problem in 5.0 ... didn't manage to get 5.0.1 running yet :(

TD

maschoff
Site Admin
Posts: 2204
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:20 am
Location: Munich, Germany
Contact:

non working tags

Post by maschoff » Tue Aug 29, 2006 3:23 pm

[agnUNSUBSCRIBE]
[agnPROFILE]

These two tags are obsolete (left over from an old version and no longer in use).

Please see manuals for replacement.

Example for unsubscribing from OpenEMM newsletter:

1. Unsubscribe link in e-mail:

Code: Select all

http://www.openemm.org:8080/form.do?agnCI=1&agnFN=unsubscribe&agnUID=##AGNUID##
2. Reference to unsubscribe form in OpenEMM:

Code: Select all

<html>
  <head>
    <title></title>
    <meta http-equiv="refresh" content="0; URL=http://www.openemm.org/unsubscribe.html?agnUID=$!agnUID">
  </head>
</html>
3. Unsubscribe form (Typo3):

Code: Select all

<script type="text/javascript">
  uid = location.search;
  uid = unescape(uid.substring(8)); 
</script>

<form name="unsubform" action="http://www.openemm.org:8080/form.do" method="post" onSubmit="document.getElementById('param').value = uid;">
<input type="hidden" name="agnCI" value="1">
<input type="hidden" name="agnFN" value="unsubconfirm">
<input type="hidden" name="agnUID" id="param" value=test>
<input type="submit" class="inputsubmit" value="Unsubscribe">
</form>
Hope this fancy (but working!) real world example which includes the use of an CMS helps!

The other tags are tested right now - stay tuned ...
OpenEMM Maintainer

flyboy
Posts: 24
Joined: Tue Aug 22, 2006 6:50 pm
Location: Atlanta, Georgia U.S.A.

Post by flyboy » Tue Aug 29, 2006 3:29 pm

Yeah I like examples even though I'm a pretty technology savy real estate agent. Could be the Computer Science degree from GA Tech and 20 years of IT experience :wink:

Here's one more question for you. Is there a tag to generate the first part of the URL? (http://host.domain.com/...)

I don't want to hard code the URL in my templates, because if I move my web site I have to recode all the templates. This is more of an issue in drip campaigns than one time campaigns.
Fedora Core 5
OpenEMM 5.0.1
Java 1.5.0_08-b03
MySQL v5.0.22

Thanks,
Sam Eads
Sales & Investments
Crown Realty & Management

maschoff
Site Admin
Posts: 2204
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:20 am
Location: Munich, Germany
Contact:

agnTags

Post by maschoff » Thu Aug 31, 2006 8:32 am

Ok, we checked the remaining agnTags listed above. All tags are only available in our commercial product (and not that vital anyway) and we simply forgot to remove them in the tag reference of the manual - sorry for that!
OpenEMM Maintainer

mgala
Posts: 6
Joined: Sat Jun 02, 2007 6:59 pm

Possible Bug When Using agnTags in Text Version

Post by mgala » Sun Jun 24, 2007 6:31 am

When adding a link into a template in plain text such as the example,

http://www.openemm.org:8080/form.do?agn ... D=##AGNUID##

The message generated simply displays the tag and does not substitute the encyrpted AGNUID in place of the tag. I.e the result is:

http://www.openemm.org:8080/form.do?agn ... D=##AGNUID##

I noticed that if I enter the tag as:

href="http://www.openemm.org:8080/form.do?agn ... D=##AGNUID##" the ttemplate returns the correct AGNUID but does not strip out the href or thequotes, so the output is:

href="http://www.openemm.org:8080/r.html?uid= ... 4dgrh2v951"

The behavior works correctly for HTML version.

Post Reply