HTTP trackable links don't work in HTTPS environment

Use this forum for questions regarding adoption and functionality of OpenEMM

Moderator: moderator

cdambrosio
Posts: 21
Joined: Thu Oct 08, 2020 5:40 pm

HTTP trackable links don't work in HTTPS environment

Post by cdambrosio » Wed Nov 18, 2020 11:42 pm

Hi all,
I have a problem with trackable links.

My OpenEMM system is exposed by a https url (ex. https://my.openemm.com).

All is working fine, but when I insert a http link into a mailing (ex. http://my.destination.com) , the final redirect doesn't work, because the final url has a wrong schema, https instead of http (ex. https://my.destination.com).

Does anyone have the same problem? How can I solve it?

Thank you.

Regards,

Carlo

cdambrosio
Posts: 21
Joined: Thu Oct 08, 2020 5:40 pm

Re: HTTP trackable links don't work in HTTPS environment

Post by cdambrosio » Sun Nov 22, 2020 12:47 pm

Solved! The SSL Profile of our load balancer was set to modify all the redirects replacing the http protocol with the https protocol.

Our load balancer is a Netscaler, the option is into "SSL Profiles"/[profile name]/"SSL Redirects" and has to be set to "DISABLED".

Regards,

Carlo

maschoff
Site Admin
Posts: 2401
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:20 am
Location: Munich, Germany
Contact:

Re: HTTP trackable links don't work in HTTPS environment

Post by maschoff » Sun Nov 22, 2020 6:19 pm

We recommend to use the HTTPS protocol in any case. The latest version of Firefox offers a new mode which blocks access to all souces just using HTTP. An when you mix HTTPS and HTTP links in an email, you may get warnings that insecure elements are used.
OpenEMM Maintainer

cdambrosio
Posts: 21
Joined: Thu Oct 08, 2020 5:40 pm

Re: HTTP trackable links don't work in HTTPS environment

Post by cdambrosio » Tue Nov 24, 2020 8:53 pm

Good evening Martin,
unfortunately some websites that we usually link are available only in HTTP, without any redirect.

Thank you for the advice however.

Regards,

Carlo

Post Reply