Unable to determinate status for sendmail usages

Use this forum for questions regarding installation, upgrading and configuration of OpenEMM

Moderator: moderator

kwadrat
Posts: 12
Joined: Mon Jul 21, 2008 11:39 am

Unable to determinate status for sendmail usages

Post by kwadrat » Mon Jul 21, 2008 11:50 am

after installation, when starting I got errors:
openemm@linux-c1zo:~> OpenEMM.sh start
Start /home/openemm/bin/scripts/bav-update.py .. done.
Start /home/openemm/bin/scripts/bav-trigger.py .. done.
Start /home/openemm/bin/scripts/bavd.py .. done.
Start /home/openemm/bin/bav -L INFO .. done.
Start /home/openemm/bin/scripts/update.py bounce account .. done.
Start /home/openemm/bin/scripts/pickdist.py .. done.
CAUGHT EXCEPTION:
Traceback (most recent call last):
File "/home/openemm/bin/scripts/smenable.py", line 105, in <module>
main (sys.argv[0], sys.argv[1:])
File "/home/openemm/bin/scripts/smenable.py", line 87, in main
ctrl = SMCtrl ()
File "/home/openemm/bin/scripts/smenable.py", line 35, in __init__
self.db = agn.DBase ()
AttributeError: 'module' object has no attribute 'DBase'

Unable to determinate status for sendmail usages, assuming sendmail is enabled
Stopping obsolete sendmail processes: done.
Starting sendmails: listener admin queue mail queue done.
postfix/postfix-script: fatal: the Postfix mail system is already running
Start /home/openemm/bin/scripts/slrtscn.py .. done.
Resin httpd start at Mon Jul 21 12:34:21 CEST 2008
I've realised that sendmail is not installed, and I replaced postfix with sendmail, and now when starting there're less bugs but still something is not OK
openemm@linux-c1zo:~> OpenEMM.sh start
Start /home/openemm/bin/scripts/bav-update.py .. done.
Start /home/openemm/bin/scripts/bav-trigger.py .. done.
Start /home/openemm/bin/scripts/bavd.py .. done.
Start /home/openemm/bin/bav -L INFO .. done.
Start /home/openemm/bin/scripts/update.py bounce account .. done.
Start /home/openemm/bin/scripts/pickdist.py .. done.
Failed to setup database interface
Unable to determinate status for sendmail usages, assuming sendmail is enabled
Stopping obsolete sendmail processes: done.
Starting sendmails: listener admin queue Warning: Cannot use HostStatusDirectory = .hoststat: No such file or directory
mail queue Warning: Cannot use HostStatusDirectory = .hoststat: No such file or directory
done.
Start /home/openemm/bin/scripts/slrtscn.py .. done.
Resin httpd start at Mon Jul 21 12:44:30 CEST 2008
I've no idea what this time is wrong, please let me know

p.s. I've read
http://www.openemm.org/forums/viewtopic ... ail+usages
and I've got the same situation, the frontend on :8080 works, I haven't checked if the mails are sent or not however I'm concerned about the bugs. I've installed
yast -i mysql python-mysql sendmail
running OpenEMM 5.5.0 on Fedora Core 5

drakeharper
Posts: 2
Joined: Tue Apr 09, 2013 4:45 pm

Re: Unable to determinate status for sendmail usages

Post by drakeharper » Tue Apr 09, 2013 4:47 pm

really??? This kind of problem goes unanswered for this long??? Im having the same issue and all I can find is the same problem unsolved??? Really guys????? REALLY??? :twisted:

Post Reply