No bounce with built in SMTP server

Use this forum for questions regarding installation, upgrading and configuration of OpenEMM

Moderator: moderator

keithpstout
Posts: 1
Joined: Tue Jul 14, 2015 2:05 pm

No bounce with built in SMTP server

Post by keithpstout » Thu Jul 30, 2015 10:21 pm

I recently installed OpenEMM 2015 on a cPanel server, which I have root access to. I decided to try the built in SMTP server to avoid having to install Sendmail, so I disabled Exim and ran the script to disable Sendmail in OpenEMM Everything is working fine, as far as sending mail but the bounce management is not working. Also, all mail to the server is returned with the message "Unknown user", which I believe is the reason invalid emails are not bouncing. Any help would be greatly appreciated.

Keith

ud
Posts: 141
Joined: Thu Aug 17, 2006 9:56 am
Location: Munich, Germany
Contact:

Re: No bounce with built in SMTP server

Post by ud » Wed Aug 05, 2015 7:42 am

In general, the bounce management should work with the built in SMTP server. Unfortunately your information is a bit spare, so could you please do some checks:

Is there any WARNING/ERROR/FATAL message in the semu logfile? A problem in any other logfile, e.g. the update log?
Try sending mail to the designated mail address using telnet to view the communication protocol, e.g.

telnet localhost smtp
<wait for greeting>
HELO localhost
<wait for reply>
MAIL FROM:<some-email-address>
<wait for reply>
RCPT TO:<your-bounce-management-address>
<wait for reply>
QUIT

What is result of this communication?

-- ud

Post Reply