Search found 15 matches

by atnetws
Fri Feb 21, 2020 1:31 pm
Forum: Using OpenEMM
Topic: Double Opt-In process / Custom email using wsapi
Replies: 2
Views: 2904

Re: Double Opt-In process / Custom email using wsapi

Does anyone have an idea?
by atnetws
Fri Feb 21, 2020 1:28 pm
Forum: Installation & Upgrades
Topic: Installation OpenEMM Windows VM
Replies: 10
Views: 1793

Re: Installation OpenEMM Windows VM

It is my laptop, which I use in the office, at home and abroad. If you intend to only access your VM from within your laptop (no matter what it is running), you could modify your host system's hosts file to fake a DNS entry. Assuming you VM's host name is my.hostname.de and its IP 172.16.0.111, add...
by atnetws
Fri Feb 14, 2020 3:22 pm
Forum: Installation & Upgrades
Topic: Installation OpenEMM Windows VM
Replies: 10
Views: 1793

Re: Installation OpenEMM Windows VM

Bernie wrote:
Fri Feb 14, 2020 12:16 pm
The server can´t be found by the browser. All previous steps has been done.
I put in the browser https://openemm.bernhardknaus.com
This address cannot be resolved. You need to add a proper DNS record / subdomain and let it point to the server's public IP address.
by atnetws
Mon Feb 10, 2020 5:59 pm
Forum: Using OpenEMM
Topic: Double Opt-In process / Custom email using wsapi
Replies: 2
Views: 2904

Double Opt-In process / Custom email using wsapi

Hello, I'm currently trying to use a php application to remote control openEMM and have several questions: 1) Is there any possibility to call a previously defined action that completes a DOI process? Specifically, I can add recipients via AddSubscriber() and set them to status 5 (waiting for DOI co...
by atnetws
Mon Feb 10, 2020 5:39 pm
Forum: Installation & Upgrades
Topic: openEMM 2019: Webservice-API throws Error 500
Replies: 11
Views: 1724

Re: openEMM 2019: Webservice-API throws Error 500

Hi, Does the error still occure if you update your current system of runtime Version 19.10.009.016 with the available (same) version of OpenEMM runtime? Because exactly this problem behaviour was fixed therein. I can give that a try. Note that I already used version 19.10.009.016 for last installati...
by atnetws
Mon Feb 10, 2020 12:45 pm
Forum: Installation & Upgrades
Topic: openEMM 2019: Webservice-API throws Error 500
Replies: 11
Views: 1724

Re: openEMM 2019: Webservice-API throws Error 500

Hi, after several attempts of reconfiguring, restarting and reinstalling the whole machine again and again - which really was frustrating - I managed to get it working and I'm quite sure that your installer and the bean definition each have a bug. The installation process is completely smooth once y...
by atnetws
Thu Jan 30, 2020 2:08 pm
Forum: Installation & Upgrades
Topic: openEMM 2019: Webservice-API throws Error 500
Replies: 11
Views: 1724

Re: openEMM 2019: Webservice-API throws Error 500

I followed this instruction guide and let the installer download and install the precompiled packages. https://wiki.openemm.org/doku.php#openemminstaller To ensure I'm not doing anything completely wrong, I even blanked the VM and did a complete reinstall. OpenEMM itself works fine as far as I can t...
by atnetws
Tue Jan 28, 2020 1:52 pm
Forum: Installation & Upgrades
Topic: Webservice logging table missing
Replies: 2
Views: 774

Re: Webservice logging table missing

Hi mdoerschmidt,

do you have a functioning set of these XML files ready?
I assume the installer failed to create all these properly.

Cheers
Marcus
by atnetws
Tue Jan 28, 2020 1:50 pm
Forum: Installation & Upgrades
Topic: Certain Webservice functions return "not allowed"
Replies: 0
Views: 2366

Certain Webservice functions return "not allowed"

Hello, certain web service functions, for example SendServiceMail(), fail to execute while others like ListSubscribers() work. Are there any prerequisites that need to be fulfilled except for creating the web service user? Example line from catalina.out: 2020-01-24 20:06:43,701: ERROR [http-nio-8080...
by atnetws
Fri Jan 24, 2020 7:22 pm
Forum: Installation & Upgrades
Topic: Webservice logging table missing
Replies: 2
Views: 774

Webservice logging table missing

Hi, each WS-Api call generates an error message like this: 2020-01-24 18:54:04,768: WARN [http-nio-8080-exec-7] com.agnitas.emm.springws.usage.UsageInterceptor - Error logging webservice usage org.springframework.jdbc.BadSqlGrammarException: PreparedStatementCallback; bad SQL grammar [INSERT INTO we...
by atnetws
Fri Jan 24, 2020 7:01 pm
Forum: Installation & Upgrades
Topic: openEMM 2019: Webservice-API throws Error 500
Replies: 11
Views: 1724

Re: openEMM 2019: Webservice-API throws Error 500

This will add the missing bean. It suppresses the error, but unfortunately, AddSubscriber() cannot be called. 2020-01-24 18:51:59,092: WARN [http-nio-8080-exec-2] org.springframework.ws.server.EndpointNotFound - No endpoint mapping found for [SaajSoapMessage {http://agnitas.org/ws/schemas}AddSubscr...
by atnetws
Fri Jan 24, 2020 6:38 pm
Forum: Installation & Upgrades
Topic: openEMM 2019: Webservice-API throws Error 500
Replies: 11
Views: 1724

Re: openEMM 2019: Webservice-API throws Error 500

I assumed that this wasn't the best idea, but at least got the api up and running. ;)
After adding your code to spring-ws-common.xml, it seems to work... thank you!
by atnetws
Fri Jan 24, 2020 2:01 pm
Forum: Installation & Upgrades
Topic: openEMM 2019: Webservice-API throws Error 500
Replies: 11
Views: 1724

Re: openEMM 2019: Webservice-API throws Error 500

Thanks! Will this modification have any effect on the wsapi? A php call to client->__getFunctions() returns AddSubscriberResponse nevertheless: ... [29]=> string(107) "SetSubscriberBindingResponse SetSubscriberBinding(SetSubscriberBindingRequest $SetSubscriberBindingRequest)" [30]=> string(79) "AddS...
by atnetws
Wed Jan 22, 2020 12:46 am
Forum: Installation & Upgrades
Topic: openEMM 2019: Webservice-API throws Error 500
Replies: 11
Views: 1724

Re: openEMM 2019: Webservice-API throws Error 500

Update: the error disappears if I comment out the definition of "addSubscriberEndpoint" like this: <!--bean id="addSubscriberEndpoint" parent="abstractEndpoint" class="org.agnitas.emm.springws.endpoint.recipient.AddSubscriberEndpoint" /--> This is a fresh install on centos7, I even repeated the whol...
by atnetws
Tue Jan 21, 2020 10:33 am
Forum: Installation & Upgrades
Topic: openEMM 2019: Webservice-API throws Error 500
Replies: 11
Views: 1724

openEMM 2019: Webservice-API throws Error 500

Hello there, I have a fresh install of openEMM on centos 7 that runs fine so far. The only component I'm not able to start is the WS-Api, which returns an error 500 message as provided below when calling http://{domain}:8080/2.0/emmservices.wsdl Do you have any idea how I can fix it? Cheers Marcus H...