Search found 16 matches

by mfreundl
Tue Apr 07, 2020 11:43 am
Forum: Using OpenEMM
Topic: Error displaying statistics
Replies: 6
Views: 566

Re: Error displaying statistics

Great to hear your issue is resolved.

I have added this information to the wiki.openemm.org page so others can see easily as well.
by mfreundl
Mon Apr 06, 2020 8:09 am
Forum: Installation & Upgrades
Topic: Reaching the System and sending configuration E-Mails
Replies: 8
Views: 2238

Re: Reaching the System and sending configuration E-Mails

Hi,
did you set the symlink tomcat-native to the version you just compiled?
E.g. ln -s tomcat-native-1.2.21 tomcat-native in /home/openemm/opt/

You can also check the chapter 10.1.1 HTTPS for Tomcat in the OpenEMM Install & Administration Guide PDF.
See here at the top.
by mfreundl
Mon Apr 06, 2020 8:03 am
Forum: Using OpenEMM
Topic: Error displaying statistics
Replies: 6
Views: 566

Re: Error displaying statistics

Hi, can you check your configuration for birt in the OpenEMMInstaller? In Configuration -> Change emm.properties the entries should look like this: birt.drilldownurl = http://<your FQDN> birt.url = http://<your FQDN>/birt Please replace your FQDN with your hostname/DNS entry. You can also check from...
by mfreundl
Thu Mar 19, 2020 11:05 am
Forum: Installation & Upgrades
Topic: Click Statistic per Link
Replies: 8
Views: 790

Re: Click Statistic per Link

Hi, I think you have a trailing / in your configuration for the urls. Can you please check in the OpenEMMInstaller.sh -> Configuration -> Change configuration in db that the values system.url, birt.url and birt.drilldownurl have no trailing / . E.g. http://openemm.example.com and not http://openemm....
by mfreundl
Thu Mar 19, 2020 11:00 am
Forum: Installation & Upgrades
Topic: Reaching the System and sending configuration E-Mails
Replies: 8
Views: 2238

Re: Reaching the System and sending configuration E-Mails

Looks like the openssl development packages are missing.
You can install them like this

Code: Select all

yum install openssl openssl-devel
by mfreundl
Thu Mar 19, 2020 10:16 am
Forum: Installation & Upgrades
Topic: Reaching the System and sending configuration E-Mails
Replies: 8
Views: 2238

Re: Reaching the System and sending configuration E-Mails

Can you try this?

Code: Select all

./configure --with-apr=/usr/bin/apr-1-config --with-ssl=yes --prefix=/home/openemm/opt/tomcat/tomcat-native-1.2.21 --with-java-home=/usr/lib/jvm/java
by mfreundl
Wed Mar 11, 2020 11:30 am
Forum: Installation & Upgrades
Topic: Reaching the System and sending configuration E-Mails
Replies: 8
Views: 2238

Re: Reaching the System and sending configuration E-Mails

Ok, the problem is that the OVA image does not have the apr utilities preinstalled.
You can install these packages with

Code: Select all

yum install apr apr-devel apr-util
Now you should be able to build tomcat native.
by mfreundl
Mon Mar 09, 2020 10:09 am
Forum: Installation & Upgrades
Topic: Reaching the System and sending configuration E-Mails
Replies: 8
Views: 2238

Re: Reaching the System and sending configuration E-Mails

Hi, could you please try to restart OpenEMM once again with the OpenEMMInstaller tool and then check the logs /home/openemm/logs/catalina.out and after accessing via your browser /home/openemm/logs/access/<current date>-access_openemm.log . As to not receiving emails: This is probably because you ha...
by mfreundl
Fri Oct 04, 2019 12:08 pm
Forum: Installation & Upgrades
Topic: OVA - Passwords
Replies: 2
Views: 1016

Re: OVA - Passwords

Hi,
the standard logins are on this page https://wiki.openemm.org/doku.php?id=virtualbox.

Code: Select all

Linux:
root:OpenEMM
DB:
root:OpenEMM
openemm:OpenEMM
Best regards,
Marcel Freundl
by mfreundl
Fri Oct 04, 2019 9:40 am
Forum: Installation & Upgrades
Topic: Failed on installation
Replies: 17
Views: 2199

Re: Failed on installation

Hi, you should follow my steps above and set up the database properly. Then make sure to set up the connection in the dbcfg configuration in the OpenEMMInstaller. OpenEMM will not work if this is not configured properly. After that it will create the database structure for you. If you want to create...
by mfreundl
Wed Oct 02, 2019 10:11 am
Forum: Installation & Upgrades
Topic: Failed on installation
Replies: 17
Views: 2199

Re: Failed on installation

No problem. Ok so it looks like you need to set up the database and then install OpenEMM. Please make sure MariaDB is running before creating the user in the OpenEMMInstaller: # systemctl status rh-mariadb102-mariadb If it does not say 'running', please start it and enable it with # systemctl start ...
by mfreundl
Wed Oct 02, 2019 8:54 am
Forum: Installation & Upgrades
Topic: Failed on installation
Replies: 17
Views: 2199

Re: Failed on installation

It seems like i don't have permission to view the image. Can you please make it public so I can see it?
by mfreundl
Tue Oct 01, 2019 8:00 am
Forum: Installation & Upgrades
Topic: Failed on installation
Replies: 17
Views: 2199

Re: Failed on installation

Hi,
can you tell me which error message you exactly get?
by mfreundl
Mon Sep 02, 2019 11:21 am
Forum: Bugs, bug fixes & releases
Topic: modify profile in VM not running
Replies: 6
Views: 2227

Re: modify profile in VM not running

Hi metzw, regarding the updating with the installer menu. After selecting yes on download and install latest (...) packages the menu should ask you if you want to update the runtime, after that it asks for the frontend and then for the backend part. You can select yes or no on each one depending on ...
by mfreundl
Wed Aug 28, 2019 2:00 pm
Forum: Installation & Upgrades
Topic: OpenEMM-19.04.000.459.ova | VirtualBox | Sends Admin emails but not Mailings
Replies: 4
Views: 1100

Re: OpenEMM-19.04.000.459.ova | VirtualBox | Sends Admin emails but not Mailings

Great to hear it worked!
This seems to be a bug then. I already created an issue for this and it should be fixed with the next releases.

Best regards,
Marcel